Over FietStoer

Over ons

Ons verhaal

In de trein onderweg van Rome terug naar Deventer dacht ik (Ruben) na over de afgelopen periode. Het geven van fietstours in Rome, een stad met een geweldige, was geweldig. Tijdens de vele uren onderweg naar mijn geboortestad Deventer vroeg ik mij af waarom er in deze mooie Hanzestad aan de IJssel geen fietstours met gids worden aangeboden. Hoe mooi zou het zijn om dat zelf te gaan aanbieden?

Ik moest denken aan mijn vader Erik die het heerlijk vindt om over Deventer te vertellen, met mensen in de weer te zijn en om buiten aan de slag te gaan.

Bij thuiskomst heb ik het plan met hem gedeeld om samen fiets tours te gaan aanbieden in Deventer en we zijn meteen enthousiast aan de slag gegaan. We genieten ervan om samen te werken en te vertellen over deze mooie stad waar we allebei geboren en getogen zijn.

Gaat u een keer met ons mee?

Vader en zoon Erik en Ruben Koning,
oprichters van FietStoer Deventer

Ons missie

Het is onze missie om u te laten genieten van onze geliefde stad Deventer!

Het is ons doel om u de boeiendste rondleiding van Deventer te geven. Een activiteit waar u van nageniet. Zijn er speciale zaken waar u in geïnteresseerd bent of heeft u een ander verzoek? laat het ons van te voren weten zodat we u een leuke dag kunnen bezorgen. Bent u opzoek naar de leukste rondleiding van Deventer? Dan bent u hier op het juiste adres. Het is ons doel om u een leuk dagje uit te bezorgen en tegelijkertijd over ons geliefde Deventer te vertellen.

Komt u samen met u familie, vrienden, vriendinnen of organiseert u een teamuitje of bedrijfsuitje? Wij en onze fietsen staat voor u klaar om er samen een leuke dag van te maken.

Deventer gidsen

FietStoer Deventer werkt uitsluitend met lokale gidsen die een band met de stad hebben. Zij vertellen graag over hun geliefde stad. Lees hier hun verhaal.

Erik Koning

Gids
Geboren en opgegroeid in deze mooie stad. Deventer heeft me altijd verbaasd. Er valt namelijk zoveel te ontdekken. Hoe meer ik de stad leer kennen hoe meer ik realiseer dat er nog zoveel meer te ontdekken valt. Het is een fijne stad, waarin de fiets het ultieme vervoersmiddel is. Tijdens het fietsen kom je altijd weer iets mooi's tegen, De Brink met het scheve Waaggebouw en de vele terrasjes, de zonsondergang over de IJssel, en de majestueuze Lebuinus kerk die 's nachts bijzonder mooi verlicht wordt. Ik geniet elke keer weer van de geheimen die de stad aan mij onthuld. Deze ontdekkingen deel ik graag met jullie.

Ruben Koning

Gids
Als geboren en getogen Deventenaar geniet ik volop van deze mooie stad. Regelmatig ben ik voor werk in het buitenland. Als ik dan na een lange periode weer naar Deventer kom dan geniet enorm van de eerste blik op deze mooie stad aan de IJssel. Het is heerlijk om door deze historische stad te fietsen. Hoe meer ik de stad leer kennen hoe mooier hij wordt en dat wil ik graag met jullie delen. Gaat u met ons mee?

Rutger Brilleman

Gids
Geboren en getogen in Deventer Interesse in het Deventer van vroeger heb ik altijd al gehad. Het begon met verhalen van mijn opa en het verzamelen van kaarten en knipsels. Echt leuk vind ik het om te beseffen hoe het dagelijks leven in de vorige eeuwen eruit zag. Het leuke aan het werk als gids is dit te kunnen delen en u mee te nemen in de bijzonderheden van toen. Als u als gast genoten heeft van een leuke, ontspannen fietstoer en enthousiast bent over Deventer is mijn dag geslaagd. Ik zie u graag

Word onderdeel van ons team?

Lijkt het je leuk om onderdeel te zijn van onze organisatie? Neem dan contact met ons op. Stuur een mailtje naar fietstoerdeventer@gmail.com

Als gids ben je het gezicht van FietStoer Deventer.  Je bent verantwoordelijk voor het ontvangst, het veilig rondleiden en het vermaken van de gasten.

Gidsen is voor een deel seizoenswerk. Lijkt het je leuk om een bepaalde periode van het jaar als gids aan de slag te gaan, neem dan contact met ons op.

Gidsen kan op vrijwillige evenals op betaalde basis. Als betaalde gids ontvang je €14 per uur all in. Per tour rekenen wij 4 uur werktijd. Eventuele fooi is uiteraard voor jou.

Wij helpen je om een goede gids te worden. Je gaat eerst een paar keer met andere gidsen mee om de route te leren kennen en alles wat er bij komt kijken. Daarna gaat er een gids mee met jouw tour om te begeleiden als dat nodig is. Ook laten we je online kennis maken met de informatie die je nodig hebt.

Stuur een mailtje naar fietstoerdeventer@gmail.com
Bent u bekend met de geschiedenis van Deventer en wilt u die informatie graag delen met anderen?

Neem dan contact met ons op zodat we de fiets tours nog leuker en interessanter kunnen maken.

Stuur een mailtje naar fietstoerdeventer@gmail.com