Over FietStoer

OVER ONS

                                          Vader en zoon Erik en Ruben Koning, oprichters van FietStoer Deventer

Ons verhaal

In de trein van Rome terug naar Deventer dacht ik na over de afgelopen periode. Het geven van fietstours in deze historische stad was geweldig. Tijdens de vele uren onderweg naar mijn geboortestad Deventer vroeg ik mij af waarom er in deze mooie Hanze stad aan de IJssel geen fietstours met gids worden aangeboden. Hoe mooi zou het zijn om dat zelf te gaan aanbieden. Ik moest denken aan mijn vader die het heerlijk vind om over Deventer te vertellen, met mensen in de weer te zijn en om buiten aan de slag te gaan. Bij thuiskomst heb ik het plan met hem gedeeld om samen fiets tours te gaan aanbieden in Deventer en we zijn meteen enthousiast aan de slag gegaan. We genieten ervan om samen te werken en te vertellen over deze mooie stad waar we allebei geboren en getogen zijn. Gaat u een keer met ons mee?

Onze Missie

Het is onze missie om u te laten genieten van onze geliefde stad Deventer! Het is ons doel om u de boeiendste rondleiding van Deventer te geven. Een activiteit waar u van nageniet. Zijn er speciale zaken waar u in geïnteresseerd bent of heeft u een ander verzoek? laat het ons van te voren weten zodat we u een leuke dag kunnen bezorgen. Bent u opzoek naar de leukste rondleiding van Deventer? Dan bent u hier op het juiste adres. Het is ons doel om u een leuk dagje uit te bezorgen en tegelijkertijd over ons geliefde Deventer te vertellen. Komt u samen met u familie, vrienden, vriendinnen of organiseert u een teamuitje of bedrijfsuitje? Wij en onze fietsen staat voor u klaar om er samen een leuke dag van te maken. Klik op ons logo om uw tour te boeken:

Deventer gidsen

FietStoer Deventer werkt uitsluitend met lokale gidsen die een band met de stad hebben. Zei vertellen graag over hun geliefde stad. Lees hier hun verhaal.

Erik Koning

Gids

Ruben Koning

Gids
Als geboren en getogen Deventenaar geniet ik volop van deze mooie stad. Regelmatig ben ik voor werk in het buitenland. Als ik dan na een lange periode weer naar Deventer kom dan geniet enorm van de eerste blik op deze mooie stad aan de IJssel. Het is heerlijk om door deze historische stad te fietsen. Hoe meer ik de stad leer kennen hoe mooier hij word en dat wil ik graag met jullie delen.

Word onderdeel van ons team?

Lijkt het je leuk om onderdeel te zijn van onze organisatie? Neem dan contact met ons op. Stuur een mailtje naar fietstoerdeventer@gmail.com

Als gids ben je het gezicht van FietStoer Deventer.  Je bent verantwoordelijk voor het ontvangst, het veilig rondleiden en het vermaken van de gasten. 

Gidsen is voor een deel seizoenswerk. Lijkt het je leuk om een bepaalde periode van het jaar als gids aan de slag te gaan, neem dan contact met ons op. Op dit moment zoeken we gidsen voor de komende 6 maanden. 

Gidsen kan op vrijwillige evenals op betaalde basis. Als betaalde gids ontvang je €14 per uur all in. Per tour rekenen wij 4 uur werktijd. Eventuele fooi is uiteraard voor jou. 

Wij helpen je om een goede gids te worden. Je gaat eerst een paar keer met andere gidsen mee om de route te leren kennen en alles wat er bij komt kijken. Daarna gaat er een gids mee met jouw tour om te begeleiden als dat nodig is. Ook laten we je online kennis maken met de informatie die je nodig hebt. 

Bent u bekend met de geschiedenis van Deventer en wilt u die informatie graag delen met anderen?

Neem dan contact met ons op zodat we de fiets tours nog leuker en interessanter kunnen maken. 

Neem contact met ons op